Leena Hirvonen

 

Olen mehiläisten hoitaja Menosten kylästä Urjalasta. Asun perheineni kotitilallani, jota vanhempani aikanaan viljelivät. Päätyöni on muualla, mitä siis lehmien ja vasikoiden tilalle? Lapsuudesta oli jäänyt mieleen mehiläisparvi puunkolossa ja myös 4H:n kurssi, jonka aikana käytiin tutustumassa mehiläistarhaajaan. Kun tilaisuus tuli, osallistuin mehiläishoidon peruskurssille, sitten tuottajakoulutukseen ja vielä ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseenkin. Kiehtova harrastus on vienyt mennessään. Omien peltojen laidalla on rivi mehiläispesiä ja tarhoja on perustettu myös muiden luomutilojen maille.

 

Mehiläishoidossa toisilta oppiminen ja yhdessä tekeminen ovat parasta.  Nyt yhteiseksi päämääräksi on muodostunut mehiläispesän aarteiden tuominen yhä useampien suomalaisten käyttöön. Tärkeintä aina mehiläisten hyvinvointi.

Miia Tapio

 

Eräänä elokuisena päivänä vuonna 2015 pihatuijaani ilmestyi mehiläisparvi. Tämä muutti elämäni toden teolla. Siirryin kirjanpidon ihmeellisestä maailmasta sekä varaosaliikkeen pyörittämisestä näiden kiehtovien pikkuisten piikkipyllyjen elämään.


Olen kouluttautunut mehiläistarhaajaksi ja kasvattanut vuosien mittaan pesien määrää Varsinais-Suomen alueella. Mitä enemmän olen saanut tietoa mehiläisten elämästä ja mehiläispesän mahtavista raaka-aineista, sitä enemmän on syntynyt halu tuottaa näitä laadukkaita tuotteita muidenkin saataville. Yhteistyö näiden seitsemän mahtavan mehiläistarhaajan kanssa antaa siihen mahdollisuuden.

 

Outi Rask

 

Minä olen Outi, automaatiotekniikan lisensiaatti ja tekniikanalan opettaja Lempäälästä. Mehiläiset ovat minun kesäharrastukseni. Kiehtovat hyönteiset ovat kuitenkin temmanneet minut matkaansa mielenkiintoiseen maailmaansa erittäin tehokkaasti.

 

Mehiläistarhauksessa minua kiinnostaa ehkä kaikkein eniten pesän monipuoliset tuotteet, joita Suomessa tunnetaan ja hyödynnetään vielä varsin vähäisesti. Erityisesti pesän aarteiden hyödyntäminen kosmetiikassa on mielenkiintoista. Tätä tietoutta haluan olla osaltani lisäämässä.

Tietoa meistä

Jemina Valli

 

Olen Jemina Jalasjärveltä. Jatkan sukutilaani kymmenessä polvessa ja tarhaan mehiläisiä ammatikseni sekä viljelen pientä luomutilaa. Koulutukseltani olen merkonomi, lähihoitaja ja 2022 valmistun ammattimehiläistarhaajaksi. 


Mehiläistenhoidossa parasta on moninaisuus. Vuoden mittaan hoitotoimenpiteet muuttuvat koko ajan ja raaka-aineita on monia erilaisia. Haluan hyödyntää mahdollisimman laajasti pesien raaka-aineet. Mehiläiskosmetiikka luonnonraaka-aineista tuotettuna Suomen puhtaassa luonnossa on iso rikkaus, jonka haluan viedä kaikkien tietoisuuteen.

 

Elisa Ahtosaari

 

Olen Elisa, mehiläistarhaaja, verhoilija-artesaani, erä- ja luonto-opas sekä neljän lapsen äiti Hämeenlinnasta. Kiinnostus mehiläisiin roihahti liekkeihin, kun halu työskennellä kotoa käsin yhdistyi luontotilan mahdollisuuksiin. Tilallamme huomioidaan luonnon monimuotoisuus maa- ja metsätaloudessa. Niityt, laitumet, kosteikot ja monimuotoiset metsät sekä kukkapellot ovat pölyttäjien suosiossa ja kasvustoista kurkkivat Hämeen eläimet ilveksiä myöten. Työ luonnon vuoksi on huomioitu Wildlife Estate -tunnuksella.


Hunaja on intohimoni lähde ja tieni mehiläisten kiehtovaan maailmaan. Mitä enemmän mehiläisistä opin, sen nöyremmäksi tulen niiden huikean parviälyn ja joukkovoimalla tuottamien monipuolisten raaka-aineiden äärellä. Haluan jalostaa mehiläispesän ihmeet iloksi ja hyvinvoinniksi kaikille.

 

 

Ritva Sammalkivi

 

Olen Ritva, hämeenlinnalainen opetusneuvos emerita (fil.lis.) ja tehnyt työuran tutkimus- ja
opetustehtävissä korkeakouluissa sekä sähköisten palveluiden kehittäjänä.

 

Kiinnostus mehiläisiin juontaa juurensa lapsuuden lämpimiin muistoihin Haminan Onkamaan
kylästä, missä enot ja sedät hoitivat mehiläisiä.


Mehiläispesästä saatavien raaka-aineiden tuotteistaminen muistuttaa kovasti rakasta
harrastustani, ikonimaalausta. Käytettävien materiaalien ja tekotavan perusteella ikonimaalari voi laittaa ikoniinsa parasta ennen merkinnän 1500 vuotta eteenpäin. Sama pätee mehiläispesästä
saataviin aarteisiin – luontoa säästäen kestävää kehitystä parhaimmillaan.

Beety Cosmetics Oy:n tarina

 

Meitä beetyläisiä yhdistää halu tuoda mehiläisten tuottamat loistavat raaka-aineet kosmetiikkatuotteisiin. Beety Cosmetics Oy on suomalaista luonnonkosmetiikkaa valmistava yritys, jonka liiketoiminta perustuu mehiläispesien antimiin. Tältä sivulta voit lukea tarkemmin yrityksen taustalla olevista perustajajäsenistä.